Top 4 Producten

Apple AirPods 2

Van €179,- voor €144,-

Koop bij bol.com

JBL Flip 5

Van €129 voor €103,-

Koop bij de JBL

Lady Million by Paco Rabanne

Van €86,41 voor €64,81

Koop bij Douglas

Kobo Libra H20 – E-reader

Van €179,99 voor €159,-

Koop bij Bol.com

Zeg je Black Friday, dan denk je automatisch ook aan Cyber Monday. Deze online kortingsdag heeft sinds een aantal jaar ook zijn intrede in Nederland gemaakt, en steeds meer retailers spelen in op dit groeiende kortingsfestijn.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is een Amerikaanse traditie die net als Black Friday is overgewaaid naar Europa, en hangt traditioneel gezien samen met Thanksgiving. Ondanks dat we in Nederland niet of nauwelijks Thanksgiving vieren, winnen beide kortingsdagen onder Nederlanders flink aan populariteit. Thanksgiving is namelijk altijd eind november, en staat in Amerika ook wel bekend als de start van ‘The Holiday Season’. Amerikanen beginnen zich dan voor te bereiden op Kerstmis en de bijbehorende cadeautjes, waarvoor Cyber Monday natuurlijk bij uitstek geschikt is. Natuurlijk zijn het niet alleen Amerikaanse consumenten die graag profiteren van hoge kortingen, en daarom krijgt Cyber Monday ook in Nederland steeds meer voeten aan de grond.

Cyber Monday is altijd de eerste werkdag na ‘zwarte zaterdag’, en in tegenstelling tot Black Friday zijn de deals enkel online verkrijgbaar. Winkeliers kwamen er namelijk achter dat consumenten de drukte in fysieke winkels zoveel mogelijk proberen te vermijden, en online op zoek gingen naar deals met korting. Ben jij dus op zoek naar de goedkoopste games en de beste elektronica- en fashion-deals, maar heb je geen zin om de deur uit te gaan, zorg er dan voor dat je Cyber Monday 2019 niet mist.

Wanneer is Cyber Monday?

Cyber Monday valt logischerwijs op een maandag, altijd de eerste werkdag na Black Friday. Elk jaar gaan op middernacht de online deals van deelnemende webwinkels in de verkoop. Waar kortingen tijdens Black Friday vaak het hele weekend geldig zijn, zijn deze tijdens Cyber Monday maar 24 uur geldig. Zorg er dus voor dat je van tevoren weet welke gave deals je wilt shoppen, zodat je verzekerd bent van de beste deals voor de laagste prijs.

In 2019 is het maandag 2 december die je absoluut niet mag vergeten. Wil je er zeker van zijn geen enkele Cyber Monday Deal te missen, en regelmatig op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe deals, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief.

Cyber Monday 2019: maandag 2 december 
Cyber Monday 2020: maandag 30 november 

Hoe is Cyber Monday ontstaan?

Zoals gezegd is Cyber Monday het online antwoord op Black Friday, en verwijst deze dag naar de eerste maandag na Thanksgiving. De term is ontstaan door Shop.org, een vereniging voor online retailers. Zij vroegen zich af hoe de online verkopen van webwinkeliers gepromoot konden worden. Zodoende werd het marketingbegrip ‘Cyber Monday’ bedacht door Ellen Davis en Scott Silverman, welke voor het eerst werd gebruikt op 28 november 2005 in een persbericht van Shop.org genaamd: ‘Cyber Monday Quickly Becoming One of the Biggest Online Shopping Days of the Year’.