Singles Day is net als Black Friday en Cyber Monday een online shopdag en komt van origine uit China. Jaarlijks wordt Singles Day op 11 november (11/11) gevierd, omdat het cijfer 1 symbool staat voor alleen zijn. De dag is in het leven geroepen door Chinese jongeren die trots zijn om vrijgezel te zijn, en dit ook graag willen vieren. Mede daarom wordt deze kortingsdag gezien als de tegenhanger van Valentijnsdag, waar partners juist hun samenzijn vieren.

In Nederland begint Singles Day de laatste jaren beetje bij beetje meer terrein te winnen, maar Singles Day Nederland is nog niet te vergelijken met Singles Day in China. De Chinese online grootmacht Alibaba vestigde in 2017 een record door in de eerste 12 uur van de dag al de omzet van het jaar daarvoor te evenaren, om uiteindelijk een astronomische omzet van 25,4 miljard dollar te behalen.

singles day nederland

Omdat Nederland begint te groeien, willen we jou als consument graag van een overzicht van de beste Singles Day Deals voorzien. Speciaal hiervoor hebben wij singlesday-online.nl in het leven geroepen. Bekijk snel de website en alle deals, en scoor jouw Singles Day korting.